Vejret var den store modspiller, da godt 60 herrer og 10 damer tog hul på den traditionsrige Måge- og Rosenpokal. Lørdagens to runder blev indledt med 3-4 timers regn, inden det op ad formiddagen blev tørvejr. Nu var den stærkeste udfordring vinden, der især på Kirsebærholmen var frisk. Det blev to lange indledende runder, hvorefter de 2/3 af spillerne, der klarede cuttet, kunne gå videre til søndagens finalerunde. På trods af vejret var der ganske flotte runder om lørdagen, så de førende spillere hos herrerne lå lige under eller i par efter 36 huller. Hos damerne lagde sidste års vinder Christine Lindblad sig i spidsen med 4 over par, tæt forfulgt af lokale Karoline Roed-Sørensen.

Karoline Roed-Sørensen på hul 7

Karoline Roed-Sørensen på hul 7

DSC_1118

Morten Ebbesen på hul 7

DSC_0024

 

 

 

 

 

 

 

Søndagen begyndte med strålende solskin og relativt stille vejr, da de første bolde slog ud klokken 8. Og et langt stykke op ad formiddagen så det ud til, at vejret nok ville blive lidt blæsende, men uden nedbør. Det hørte dog brat op, efter at de to førerbolde med Christine Lindblad, Karoline Roed-Sørensen og Line Høj Petersen hos damerne og Anton Nielsen, Jakob Kofod og Marcus Wochner havde passeret de første 6 huller. Så brød en skybrudsagtig regn ud, der gjorde det meget vanskeligt at skærme sig mod og som tog udsigten på banen. Spillerne måtte finde alt regnvejrsudstyret frem og forsøge at finde vej til hullet, selv om vinden tog til og regnen styrtede ned. Endnu var trængslerne dog langt fra overstået. Da alle spillerne i det sidste bolde var nået ud på Kirsebærholmen, begyndte det at lyne og tordne, og turneringsledelsen måtte derfor indstille spillet og sørge for, at spillerne så vidt det var muligt kunne gå i ly i nærheden af greenkeepergården. Da vejret så ud til at klare op, satte turneringsledelsen dog spillet i gang igen. Men der var nu kommet en forsinkelse på omkring 20-30 minutter, som ikke uden videre kunne hentes hjem igen, for vejret var stadig meget ustabilt, og da der kun var få bolde tilbage på banen, måtte spillet igen indstilles på grund af endnu en tordenbyge, der passerede hen over banen. Efter en pause sattes spillet i gang, og alle håbede på, at det nu var muligt at få de sidste bolde ind uden problemer. Sådan gik det heldigvis også.

DSC_0026DSC_1095DSC_0021

Men hos damerne var to spillere sluttet på samme antal slag, så der måtte omspil på hullerne 7, 8 og 18 til for at finde frem til vinderen. Det var en dyst mellem sidste års nummer 1 og 2, nemlig Christine Lindblad og Karoline Roed-Sørensen. I første omgang fik begge par på hul 7, men på hul 8 brugte Karoline 5 slag, en bogey på hullet, Og da de begge nåede par på 18. Hul, løb Christine med sejren. På herresiden blev det også en gentagelse af sidste års placering på de to første pladser. Selv om Anton Nielsen førte med et enkelt slag, da finalrunden startede, så endte det med, at han måtte se sig slået med et slag af Jakob Kofod. Begge nåede dog imponerende 7 og 6 under par efter de tre runder. Alle spillere ydede en fantastisk indsats for at overvinde de meget vanskelige forhold, som vejret bød på i dette års Måge- og Rosenpokal. Så tak til spillerne for en imponerende indsats, og tak til sponsor MH-packaging ved Mogens Holst, som i sin afsluttende tale takkede spillere og tilskuere for deres opslutning om turneringen. Tak også til Mulligan for service undervejs og tak til dommere, turneringsledelse og hjælpere.

 

Brian Madsen og Sten Sjørslev

[av_button label=’Se flere billeder’ link=’page,7505′ link_target=” size=’medium’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-81q5r’]